2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Ismered pistikét? Ez az a virág, ami meghálálja a sok vizet

Forrás: Shutterstock - Szorgalmas és kedves kis virág a Pistike
nebáncsvirág Pistike talajvíz víz
A bíborszínű és tűzpiros színekben virágzó Pistike olyan helyen érzi a legjobban magát, ahol megmarad a talaj alatt a víz.

Minden kertnek van olyan szeglete, ahol megreked a víz. Ha a pangó víz területére olyan növényt ültetsz, amelyik nem szereti ezt, akkor hamar kipusztul, mert elrohad a gyökere. Csakhogy sok olyan növény, cserje, fa van, amelyik szereti a vízpangást. 

Pistike, a vízimádó

A pangó vizet kedveli pistike is, vagyis a nebáncsvirág, ami tavasztól őszig ontja színes virágait. Általában érdemes már márciusban magról palántának előnevelni, és a fagyok elmúltával kiültetni a kertbe. Egyszerűen gondozható, meghálálja a rendszeres öntözést. Sok-sok virágot hoz majd kora őszig. Ősszel dugványok vágásával szaporítható, ezeket télen cserépben nevelheted a lakásban - írja a Reblog.


 


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.